Γήπεδο Άμμου "Σπύρος Αβράμης"

Γήπεδο άμμου «Σπύρος Αβράμης»

 

Το γήπεδο ποδοσφαίρου άμμου «Σπύρος Αβράμης» αποτελεί μία αθλητική εγκατάσταση που δημιουργήθηκε από το ΠΕΑΚ Πατρών σε συνεργασία με το αθλητικό σωματείο της Νάπολη Πατρών. Η ονοματοδοσία του γηπέδου πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πατρών, στη μνήμη του Σπύρου Αβράμη, αθλητή της Νάπολη Πατρών.

Το γήπεδο συντηρείται με δαπάνες του ΠΕΑΚ Πατρών και του αθλητικού σωματείου της Νάπολη Πατρών, η οποία προωθεί το άθλημα του ποδοσφαίρου επί άμμου τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές επίπεδο.

 

Αθλητικό σωματείο «Νάπολη Πατρών»

Η Νάπολη Πατρών (Beach-Soccer) είναι αθλητικό ποδοσφαιρικό σωματείο άμμου που ιδρύθηκε το 2014 από μια παρέα 6 παιδιών, των Σπύρου Αβράμη, Βασίλη Παπαζαφείρη, Ανδρέα Διαμαντόπουλου, Γεωργίου Γεωρργικόπουλου και Γεωργίου Ζαχαρίου. Σκοπός της ίδρυσης του σωματείου ήταν η συμμετοχή στα πανελλήνια πρωταθλήματα και κύπελλα  άμμου που διοργανώνονται από την ΕΠΟ.

Η Νάπολη Πατρών έχει κατακτήσει 2 φορές, τα έτη 2014 και 2016, το κύπελλο Ελλάδος, ενώ το 2017 έκανε την πρώτη της ευρωπαϊκή συμμετοχή στο Eurowinners Challenge. Ακολούθησαν σημαντικές επιτυχίες, όπως η κατάκτηση της 12ης θέσης στο Παγκόσμιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα στην Αλάνυα,  το έτος 2019. Το αποκορύφωμα των επιτυχιών του σωματείου ήρθε το έτος 2022 με την συμμετοχή στο τελικό του Eurowinners challenge, στη Ναζαρέ της Πορτογαλίας, αλλά και η κατάκτηση της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, στο Κάλιαρι.

Η Νάπολη Πατρών κατέχει την 7η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη της Beach Soccer Worldwide. 

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Οδός Πατρών Κλάους 85-87, Κουκούλι

Τ.Κ. 263 35, Πάτρα

Τηλ.: 2610643903, Fax: 2610643907

e-mail: peakpatras@gmail.com

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο