Κλειστό Γυμναστήριο "Δημήτριος Τόφαλος"

Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΦΑΛΟΣ»


1. Κλειστό γυμναστήριο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΦΑΛΟΣ»
Το κλειστό γυμναστήριο ικανοποιεί τις προδιαγραφές για να φιλοξενεί Πανελλήνιους και Διεθνείς αγώνες πλήθους αθλημάτων όπως καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αντιπτέρησης, άρσης βαρών, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, πάλης καθώς και πολιτιστικές και εμπορικές εκδηλώσεις. Διαθέτει κεντρική σάλα με κερκίδες στο σύνολο της περιμέτρου, χωρητικότητας 4.150 θεατών που με την προσθήκη ξύλινων πτυσσόμενων κερκίδων μπορεί να αυξηθεί κατά 1.000 θέσεις. Έχει ξύλινο παρκέ, φωτισμό τύπου led και πλήρη εγκατάσταση κλιματισμού. Διαθέτει αίθουσα βαρέων αθλημάτων, αίθουσα προθέρμανσης, χώρο ιατρείου, χώρους γραφείων και αποδυτηρίων, τέσσερις (4) εσωτερικές κλίμακες για την κίνηση του κοινού, χώρους για το προσωπικό της διοίκησης, χώρο κυλικείου, χώρους αποθηκών και λεβητοστασίου στο υπόγειο.
Η αθλητική εγκατάσταση διαθέτει οργανωμένους χώρους στάθμευσης εκατό (100) θέσεων, ενώ ο ωφέλιμος ακάλυπτος χώρος της οικοπεδικής έκτασης του γυμναστηρίου επαρκεί για τη μελλοντική ανάπτυξη πεντακοσίων (500) και πλέον θέσεων στάθμευσης.
Αποτελεί την έδρα επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων με έδρα στην πόλη της Πάτρας και φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως είναι η έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ».
Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις γίνεται μέσω της οδού Πανεπιστημίου, η οποία συνδέει τις εγακταστάσεις με την πόλη της Πάτρας, την Εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, την περιμετρική οδό της πόλης της Πάτρας και τις περιοχές του Ρίου, των Μποζαϊτίκων και του Καστελοκάμπου, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Οι εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου διαθέτουν, στους περισσότερους από τους κύριους χώρους του, υποδομές πρόσβασης για ΑμΕΑ.

 

2. Βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο
Η εγκατάσταση του Εθνικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ» συμπεριλαμβάνει το κτίριο του βοηθητικού κλειστού γυμναστηρίου. Το βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο διαθέτει έναν ενιαίο χώρο στον οποίον έχουν διαμορφωθεί δύο αγωνιστικοί χώροι με ξύλινο παρκέ για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, καθώς και μία ξύλινα κερκίδα 100 θεατών.
Η λειτουργία του κλειστού βοηθητικού γυμναστηρίου έχει ανασταλεί από το καλοκαίρι του 2012 και αναμένεται να αποκατασταθεί με την εφαρμογή της μελέτης αποκατάστασής του, η οποία περιλαμβάνεται στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που υπεγράφη την άνοιξη του 2020.3. Υπηρεσίες προς Συλλόγους/Ομάδες/Φορείς
Η χρήση του κλειστού γυμναστηρίου «Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ» για την εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών αθλητικών συλλόγων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους αποφασίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης, μετά από γραπτό αίτημα των ομάδων έως την 30η Ιουλίου κάθε έτους, με βάση την τιμολόγηση του νομικού προσώπου.
Κατ΄ εξαίρεση, η Επιτροπή Διοίκησης εξετάζει αιτήματα συλλόγων για προπόνηση ή διοργάνωση αγώνων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, εφόσον καταγράφονται κενά στη χωρητικότητα του γυμναστηρίου ή προκύπτουν ακυρώσεις.
Για τη διοργάνωση τοπικών αθλητικών αγώνων θα πρέπει να συμπληρώνεται η αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα του νομικού προσώπου και να υποβάλλεται εγκαίρως στη γραμματεία του Π.Ε.Α.Κ..
Οι αθλητικοί φορείς ή άλλοι φορείς που επιθυμούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα όπως Πανελλήνια, Διεθνή ή ανοικτά πρωταθλήματα θα πρέπει να ενημερώνουν το Π.Ε.Α.Κ., πριν την έναρξη της διεκδίκησης των γεγονότων αυτών, εγγράφως με υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης παραχώρησης χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τη γραμματεία του Π.Ε.Α.Κ..
To ωράριο λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης είναι, σε εβδομαδιαία βάση, από 08:00 έως 22:00, πλην Σαββάτου και Κυριακής λόγω της διοργάνωσης αγώνων.

 

4. Στοιχεία επικοινωνίας
Πανεπιστημίου 480 – Μποζαΐτικα
Τ.Κ. 264 43, Πάτρα
Τηλ.: 2610456131,Fax: 2610430644

e-mail: peakpatras@gmail.com 

Μετάβαση στο περιεχόμενο