Κλειστό Γυμναστήριο "Κώστας Πετρόπουλος"

«Κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος»


Το κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» χρησιμοποιείται για τα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης (basketball), της πετοσφαίρισης (volleyball), της χειροσφαίρισης (handball), της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong) και της πυγμαχίας. Αποτελεί μέρος των εγκαταστάσεων του Παμπελοποννησιακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (Π.Ε.Α.Κ.) Πάτρας, και βρίσκεται πλησίον του Παμπελοποννησιακού Εθνικού σταδίου και του κλειστού κολυμβητηρίου «Ολυμπιονίκης Αντώνης Πεπανός».
Αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά κλειστά γυμναστήρια της Πάτρας και έλαβε την ονομασία «Κλειστό γυμναστήριο Κώστας Πετρόπουλος» το 2020, προς τιμήν ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε το Ελληνικό μπάσκετ, του Κώστα Πετρόπουλου.
Χρησιμοποιείται από πολλά αθλητικά σωματεία της πόλης ως έδρα αγώνων αλλά και ως προπονητήριο.
Το γυμναστήριο αποτελείται από το χώρο της κυρίας εισόδου με το κυλικείο του γυμναστηρίου, την κύρια σάλα για τη διεξαγωγή αγώνων η οποία περιλαμβάνει μόνιμες κερκίδες χωρητικότητας πεντακοσίων (500) θέσεων, χώρους αποδυτηρίων, ιατρείου και εξυπηρέτησης κοινού, χώρους αποθηκών για τη φύλαξη του αθλητικού εξοπλισμού και ξεχωριστή αίθουσα γυμναστηρίου.
Οι εξωτερικοί χώροι του γυμναστηρίου περιλαμβάνουν οργανωμένους χώρους στάθμευσης θέσεων για Ι.Χ. αυτοκίνητα και λεωφορεία, οι οποίοι είναι κοινοί με αυτούς του κλειστού κολυμβητηρίου «Α.ΠΕΠΑΝΟΣ».


Κώστας Πετρόπουλος
Αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα στον Απόλλωνα Πατρών. Αγωνιζόταν στη θέση small-forward, και υπήρξε ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες στη θέση αυτή. Στην Α΄ Εθνική σημείωσε 4.255 πόντους και έχει αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1986 και τρίτος το 1987.
Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος σε 77 αγώνες σημειώνοντας 698 πόντους, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1979.
Σαν προπονητής ξεκίνησε από τον Αρίωνα, μετά στην Ολυμπιάδα Πατρών, την Απολλωνιάδα και στην Α’ Εθνική: Περιστέρι (1991-93), Απόλλωνας Πατρών (1993-95), Σπόρτιγκ (1996-98), Μαρούσι (1998-99). Από το 1988 έως το 1993 ήταν προπονητής της Eθνικής Παίδων, της Εθνικής Γυναικών το 1989, της Εθνικής Εφήβων το 1988 όπου κατέκτησε την 4η θέση στο πανευρωπαϊκό. Έχει διατελέσει και βοηθός στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών την περίοδο 1989-1990 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1989 και την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1990. Το 1999 ανέλαβε πρώτος προπονητής της Εθνικής Ανδρών όπου παρέμεινε μέχρι το 2001.

 

Υπηρεσίες προς Συλλόγους/Ομάδες/Φορείς
Η χρήση του γυμναστηρίου για τις προπονητικές ανάγκες των τοπικών αθλητικών συλλόγων καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους αποφασίζεται από την Επιτροπή Διοίκησης, μετά από γραπτό αίτημα των ομάδων προς το ΠΕΑΚ Πατρών, η οποία υποβάλλεται έως την 30η Ιουλίου κάθε έτους, με βάση την τιμολόγηση του νομικού προσώπου.
Κατ΄ εξαίρεση, η Επιτροπή Διοίκησης εξετάζει αιτήματα συλλόγων για προπόνηση ή διοργάνωση αγώνων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, εφόσον καταγράφονται κενά στη χωρητικότητα του γυμναστηρίου ή προκύπτουν ακυρώσεις.
Για τη διοργάνωση τοπικών αθλητικών αγώνων θα πρέπει να συμπληρώνεται η αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα στην ιστοσελίδα του νομικού προσώπου και να υποβάλλεται εγκαίρως στη γραμματεία του Π.Ε.Α.Κ..
Οι αθλητικοί φορείς ή άλλοι φορείς που επιθυμούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, όπως Πανελλήνια ή ανοικτά πρωταθλήματα, θα πρέπει να ενημερώνουν το Π.Ε.Α.Κ. πριν την έναρξη της διεκδίκησης των γεγονότων αυτών, εγγράφως με υποβολή αίτησης παραχώρησης χρήσης του κλειστού γυμναστηρίου μέσω της διαθέσιμης ηλεκτρονικής φόρμας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τη γραμματεία του Π.Ε.Α.Κ..
To ωράριο λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης είναι, σε εβδομαδιαία βάση, από 08:00 έως 22:00, πλην Σαββάτου και Κυριακής λόγω της διοργάνωσης αγώνων.


Στοιχεία επικοινωνίας
Οδός Πατρών Κλάους 85-87, Κουκούλι
Τ.Κ. 263 35, Πάτρα
Τηλ.: 2610643903, Fax: 2610643907
e-mail: peakpatras@gmail.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο