Το έργο της Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας είναι μετρήσιμο σε όλα τα επίπεδα-Μία οφειλόμενη απάντηση

Ανακοίνωση του ΠΕΑΚ Πάτρας:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Σ. Χρυσανθακόπουλου εφόρου κολύμβησης της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών ο οποίος αναφέρεται στην θερμοκρασία του νερού της πισίνας στο κολυμβητήριο Α. Πεπανός.

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος  χρησιμοποιεί κρίσεις και γενικόλογες αναφορές, προκειμένου να τεκμηριώσει ένα συμπέρασμα το οποίο πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Δεν θα σχολιάσουμε τα ενδεχόμενα κίνητρά του, αλλά ως Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας θα πράξουμε το αυτονόητο, όπως αυτό ορίζεται άλλωστε από την υπευθυνότητα που διέπει τα καθήκοντα μας.

Πρώτον: Ο πρόεδρος της Ε.Δ. κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, παρουσία μεταξύ άλλων και στελεχών της ΝΕΠ προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής σε συνεχείς θερμομετρήσεις του νερού και στις δύο κολυμβητικές δεξαμενές του Α. Πεπανός.

Αποδείχθηκε πως οι θερμοκρασίες για την μεν καταδυτική πισίνα ξεπερνούσαν τους 27 βαθμούς και για την πενηντάρα κυμαινόταν μεταξύ 24,5 και 25 βαθμούς εξαιτίας ενός πρόσκαιρου προβλήματος, όπως ενημερωθήκαμε, στο μηχανολογικό σύστημα το οποίο άμεσα αντιμετωπίστηκε.

Δεύτερον: Οι μετρήσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με ειδικό ηλεκτρονικό θερμόμετρο, με τα αποτελέσματα να είναι θετικά σε σχέση πάντα με τα όσα ορίζονται από τα προβλεπόμενα για την χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών.

Τρίτον: Ο Πρόεδρος η Ε Δ. και οι εργαζόμενοι, παρεμβαίνουν άμεσα όταν προκύπτει, όπως είναι λογικό, η οποιαδήποτε αρρυθμία στη λειτουργία των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, η οποία και αντιμετωπίζεται άμεσα. Σημειώνεται πως είναι ήδη προγραμματισμένες σημαντικές βελτιώσεις στο ήδη επιβαρυμένο παλαιό σύστημα θέρμανσης του νερού, προκειμένου να εξαλειφθούν στο μέλλον έστω και ολιγόωρες αρρυθμίες.

Τέταρτον: Απαντώντας στα υπονοούμενα του κ. Χρυσανθακόπουλου περί της υποτιθέμενης δυσαναλογίας μεταξύ της αυξημένης κρατικής επιχορήγησης και του αποτελέσματος, τον ενημερώνουμε πως αφενός ήδη υπάρχουν δεσμευμένα ποσά για την προμήθεια υγραερίου, αφετέρου έχουν ήδη εξοφληθεί υποχρεώσεις που βάραιναν επί σειρά ετών το ΠΕΑΚ Πάτρας σε βάρος πολλές φορές των καθημερινών λειτουργικών του αναγκών.

Πέμπτον: Για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα χρήσης ζεστού νερού και στα ντους των αποδυτηρίων που χρησιμοποιούν οι αθλητές.  Όλα τα παραπάνω καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του κ. Χρυσανθακόπουλου και πρωτίστως τον αυθαίρετο και βολικό για τον ίδιο ισχυρισμό με τον οποίο επιχειρεί να μετατρέψει το υπεύθυνο και αποτελεσματικό έργο της Ε.Δ. σε “ευχολόγιο”.

Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να προσπαθούμε αγόγγυστα για την παροχή υψηλών προδιαγραφών υπηρεσιών σε Σωματεία και αθλητές. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός πως το ΠΕΑΚ Πάτρας επιλέγεται για την διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών events.

Τέλος, σημειώνουμε πως με αφορισμούς, σαθρά επιχειρήματα και γενικεύσεις, είναι σαφές πως δεν παράγονται τα προσδοκώμενα θετικά αποτελέσματα που όλοι θέλουμε για τον αθλητισμό και τη νεολαία μας.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο