ΠΕΑΚ Πάτρας: Κύπελλο Χριστουγέννων-Ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση στις εγκαταστάσεις του “Α. Πεπανός”

Για μία ακόμη φορά οι άρτιες υποδομές των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ πήραν τα εύσημα από εκατοντάδες αθλητές και αποστολές της χώρας, αναδεικνύοντας και πάλι την Πάτρα ως έναν εκ των κορυφαίων προορισμών για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων
Με 828 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα στις κατηγορίες Open, Προαγωνιστική και Μίνι, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο 30ό Κύπελλο Χριστουγέννων που διοργανώθηκε για μια ακόμη φορά από τη ΝΕΠ στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός».
Πιο αναλυτικά στην κατηγορία Open μετείχαν 333 κολυμβητές και κολυμβήτριες από συνολικά 36 σωματεία, ενώ στις κατηγορίες Μίνι και Προαγωνιστική πήραν μέρος 495 κολυμβητές και κολυμβήτριες από 31 συλλόγους της χώρας.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως πέραν την σπουδαιότητας της διοργάνωσης, για την επιτυχία της συνέδραμαν ουσιαστικά οι εργαζόμενοι στο ΠΕΑΚ Πάτρας, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα μεγάλα αθλητικά events.
Επίσης μεγάλο κέρδος για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ήταν το όφελος που προέκυψε στην οικονομική δραστηριότητα από τις δεκάδες κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία, αλλά και την επισκεψιμότητα σε επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής.
Με αφορμή την διεξαγωγή των αγώνων του Κυπέλλου Χριστουγέννων ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας Γιώργος Αντωνόπουλος δήλωσε:
«Για μία ακόμη φορά η Πάτρα επωφελείται από την αρτιότητα των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ και αναδεικνύεται ως πόλη-προορισμός για τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων.
Η Επιτροπή Διοίκησης και εγώ προσωπικά συγχαίρουμε την ΝΕΠ που για μία ακόμη φορά διοργάνωσε το Κύπελλο Χριστουγέννων που έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη και τον αθλητισμό της χώρας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το προσωπικό του ΠΕΑΚ για την αρωγή του στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Δεσμευόμαστε πως σε διαρκή και παραγωγική συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες όχι μόνο για τη διατήρηση των εγκαταστάσεών μας σε επίπεδα ικανά να φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και για την περεταίρω αναβάθμισή τους προς όφελος του αθλητισμού και της νεολαίας.
Κλείνοντας θα ήθελα να σταθώ στην ιδιαίτερη συναισθηματική αξία που έχει για μένα η συγκεκριμένη διοργάνωση η οποία έγινε για πρώτη φορά από τον Θρίαμβο Πατρών (συνέχεια του οποίου είναι η ΝΕΠ) με πρόεδρο τον πατέρα μου Ματθαίο Αντωνόπουλο.
Έκτοτε ο θεσμός πια του Κυπέλλου Χριστουγέννων αποτελεί για την πόλη ένα σπουδαίο γεγονός που γεφυρώνει όλες τις γενιές των αθλητών της κολύμβησης η οποία και αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της Πάτρας».
Μετάβαση στο περιεχόμενο